Fashionweek front-row ervaring in 360 graden #SAMSUNGfashionVR

SAMSUNG

Vandaag mocht ik samen met mijn zusje de spring/summer collectie van het relatief nieuwe merk Ala Blanka bewonderen bij Amsterdam Fashion Week. Dit heb ik wel op een heel bijzondere manier kunnen vastleggen, namelijk met de 360 graden Samsung Gear camera. Op deze manier is het net alsof je, je zelf midden in de ruimte begeeft waar ik heb gefilmd; front-row dus! De camera is heel klein en doet mij ergens denken aan een old-school webcam, maar schijn bedriegt. De camera heeft namelijk aan twee kanten een bolle lens wat ervoor zorgt dat daadwerkelijk alles om de camera heen in beeld komt. Met een app op mijn telefoon kon ik de camera koppelen waardoor ik direct de beelden op mijn telefoon kon bekijken.

Hoewel het filmen en editten even wennen is, kan ik zeggen dat ik dit een heel tof en innovatief idee vind. Ik ben hier als complete ‘leek’ mee aan de slag gegaan en het resultaat is dan ook verre van perfect, maar ik weet zeker dat dit met meer kennis en oefening hele toffe effecten kan opleveren! Een paar jaar terug had ik nooit gedacht dat het überhaupt mogelijk zou zijn om zulke beelden te maken, en nu wordt dit zelfs toegankelijk voor amateurs.

img_8907Even terug naar fashionweek hoor, want dit was tevens mijn eerste fashionshow ooit tijdens Amsterdam Fashion Week en daarom extra bijzonder. De collectie van Anbasja Blanken (haar gehele naam) vond ik echt prachtig! Ongelooflijk mooie stoffen, kleurencombinaties, vrouwelijke silhouettes en romantische versieringen. Zij is voornamelijk bekend geworden met haar broek-ontwerpen. Anbasja is hierdoor gefascineerd geraakt omdat geen kledingstuk zo lastig lijkt om perfect aan te sluiten en te vallen als de broek. Deze uitdaging heeft Anbasja aangegrepen door zich volledig op de broek te storten en dit heeft geresulteerd in prachtige, vrouwelijke modellen broeken van geweldig vallende stoffen. Een veelgehoorde reactie van de pers naar aanleiding van haar shows is dan ook; “Wearing pants was never as ladylike as it is with Anbasja Blanken” . Daarnaast was de show heel indrukwekkend in combinatie met de muziek en het licht. Ik ben ook absoluut fan!

Dit artikel is gesponsord door Samsung.

Deze post heeft 2 reacties

Geef een reactie

CommentLuv badge