MAC Stone & Whirl Matte Lipsticks

MAC Stone & Whirl Matte Lipsticks

Omdat ik twintig MAC lipsticks blijkbaar nog niet genoeg vond, bestelde ik vorige week Stone en Whirl bij Douglas. Twee unieke kleuren die regelmatig uitverkocht zijn, dus ik greep direct mijn kans toen ik zag dat ze bijgevuld waren. 

stone3Zowel Stone als Whirl heeft een matte finish. Stone is nog wel het meest uniek, bijna een grijs-bruine lipstick. Whirl is meer zo’n typische 90’s lipkleur. Bruin, warm met een beetje rood erdoorheen. Een hele donkere nude kleur.

stone5Natuurlijk had ik een heleboel swatches opgezocht en bekeken hoe de lipsticks stonden bij meiden met een vergelijkbare huid- haar- en oogkleur, maar het bleef spannend want écht had ik ze nog niet opgedaan. Omdat ik de laatste tijd meer aan het experimenteren ben met (opvallende) make-up looks, besloot ik het gokje te wagen. Ook al zou ik ze niet heel mooi vinden staan, dan wist ik zeker dat ik er nog wel een doeleinde voor zou vinden bij bepaalde looks.

stone4De swatches zijn wat ik gewend ben van MAC. De lipsticks glijden als boter over mijn huid (en lippen), geven enorm veel pigment af en zijn vrijwel mat. De glans die je ziet wordt vooral veroorzaakt door mijn studiolampen – het was zó somber buiten dat ik wel moest. In het echt is de lipstick echter ook niet 100% mat, er komt wel een subtiele sheen doorheen.

stone6Close-ups van de lippen ben ik helaas vergeten, maar gelukkig zijn de full face foto’s van redelijk dichtbij genomen. Op boven- en onderstaande foto zie je Stone op mijn lippen. De kleur komt eigenlijk exact zo over als je zou verwachten; grijs-bruin met iets dat bijna lijkt op een paarse ondertoon. Vanwege de bruine tint erdoorheen is hij toch een stuk beter draagbaar dan ik had verwacht. Maar apart, dat is het zeker. Ik denk ook dat je hier echt van moet houden, maar dat je het ook erg lelijk kan vinden. Ik bedoel, de vergelijking met onderkoelde lippen zie ik ergens ook wel.

stone11De kleur is vrij koel en laat mijn lichtblauwe ogen beter uitkomen. Bij deze taupy-koel paars/roze ooglook vind ik het een mooie match!

stone7En hier is Whirl! Een stuk warmer, meer rood-bruin en wat mij betreft inderdaad perfect passend in de 90’s liptrend. Deze lipstick geeft mij een zachtere uitstraling dan Stone en persoonlijk vind ik deze kleur ook meer gangbaar/draagbaar voor iedere dag (hoewel ik alleen maar kan juichen wanneer ik iemand op straat zou aantreffen met Stone of een andere aparte lipkleur). Ondanks dat ik misschien eerder naar Whirl grijp, vind ik Stone misschien toch een stukje mooier bij me staan! Wat vind jij?

stone8Beide lipsticks voelen zeer prettig aan op de lippen. Ondanks de (bijna) matte textuur kan ik mijn lippen gewoon over elkaar heen bewegen en lijken ze toch ook enigszins romig. Ze overleven gemakkelijk 4 uur op mijn lippen wanneer ik enkel drink en ook na een klein hapje eten hoef ik de lipstick niet per se bij te werken. Na een hele maaltijd is het meeste wel verdwenen, maar wat heel fijn is.. Ze slijten ‘mooi’, oftewel, ze vervagen geleidelijk en gaan niet brokkelen waardoor er geen vreemde kale plekken ontstaan.

stone2MAC lipsticks kosten €19,50 per stuk en zijn verkrijgbaar in MAC stores, diverse Douglas filialen, online op MACCosmetics.nl en Douglas.nl

Deze post heeft 20 reacties

 1. Avatar

  Wauw wat staan ze je goed! Vooral stone is heeel gaaf?

 2. Avatar

  Jaa ze staan jou echt prachtig! Stone vind ik zooo awesome bij jou. Ben ook heeeeel benieuwd hoe Ghoulish bij jou gaat staan. 😀

 3. Avatar

  Ik heb ook afgelopen MAC Whirl gekocht en die wilde ik al zooo lang! Hij is inderdaad zo mooi! En MAC Stone zag ik bij een meisje uit m’n klas en die staat nu ook zeker op m’n wishlist!

 4. Avatar

  Wauw, Stone staat je echt geweldig! Als ik jou was zou ik deze kleur er vaak bij pakken, want hij staat zo prachtig bij je ogen!

 5. Avatar

  Ohh Wauuwww. Ik vind stone je echt super staan. Whirl is ook super bij je en inderdaad wel gangbaarder maar als ik moet kiezen zeg ik stone!!!!
  Amy plaatste onlangs…Chronisch ziek en relatiesMy Profile

 6. Avatar

  Ze staan je beide echt heel erg mooi, Stone is wel echt één van de lippenstiften die op mijn lijstje komt als ik ze nu zo bij jou zie!

 7. Avatar

  Het zijn beide echt prachtige kleuren die je ook heel goed kan hebben! Zelf heb ik Whirl, helaas staat die kleur mij vreselijk..

 8. Avatar

  Het lijkt wel alsof deze twee kleuren speciaal voor jou zijn gemaakt! Ze staan erg mooi in combinatie met je ooglook. Persoonlijk vind ik Whirl een mooier kleurtje.

 9. Avatar

  Wauw Stone staat je echt heel erg mooi! Zelf wil ik Whirl heel erg graag, maar ik grijp alsmaar mis. Stone wil ik eigenlijk ook wel, maar ik ben bang dat die me niet staat omdat ik over het algemeen toch meer van de warmere kleuren ben.
  Irina plaatste onlangs…Action ShoplogMy Profile

 10. Avatar

  Ik was al aan het wachten op deze review, omdat ik pas in je vlogs (geloof ik) zag dat je deze had besteld. Stone is zo mooi en na deze review wil ik hem ook! Whirl had ik ook al op het oog, maar nu weet ik niet meer welke ik wil, haha. Of toch allebei bestellen maar? Lastig… Mooie foto’s weer! X
  Kim plaatste onlangs…Review | MAC lipsticks in Taupe en SinMy Profile

 11. Avatar

  Ik ben en blijf maar op zoek naar een andere nude lipstick naast Mehr. Misschien moet ik me nog een keer laten adviseren door de mannelijke make-up artist die mij verslaafd heeft gemaakt aan Mehr, als ik geen felle lipstick op wil.

Geef een reactie

CommentLuv badge

gratis styling tips ontvangen?