MAC Retro Matte Liquid Lipcolour / Lipsticks (Back in Vogue, Feels so Grand, Tailored to Tease & Oh, Lady)

MAC Retro Matte Liquid Lipcolour / Lipsticks (Back in Vogue, Feels so Grand, Tailored to Tease & Oh, Lady)

De retro matte liquid lipstick zijn een nieuwe toevoeging aan het vaste asortiment van MAC. Zoals de naam al zegt zijn dit vloeibare lipsticks die mat opdrogen en extra lang blijven zitten op de lippen zonder af te geven. Als echte liefhebber van zowel MAC als vloeibare lipsticks kon ik deze natuurlijk niet aan mijn neus voorbij laten gaan.. Ik bestelde de vier kleuren die mij het meest aanspraken: Back in Vogue, Feels so Grand, Tailored to Tease en Oh, Lady.

mac1Over de verpakking van deze lipsticks zijn de meningen verdeeld, maar ik vind ze leuk. Misschien ietwat lomp en uit verhouding (ik bedoel, de afgeronde dop oogt wat lomp en kort in verhouding tot de rest van het product), maar ze passen wel perfect bij mijn collectie normale MAC lipsticks vanwege de oude vertrouwde dop. Daarnaast zie je direct welke kleur je voor je hebt, iets wat ik een grote verbetering vind ten opzichte van de MAC lipsticks.

mac15De knallende fuchsia Tailored to Tease en klassiek rode Feels so Grand lipsticks bestelde ik via Douglas. Deze bevielen me goed waardoor ik nog twee andere kleuren wilde bestellen. Deze waren bij Douglas helaas al vrij snel out of stock waardoor ik de peachy nude Back in Vogue en vampy, donkere Oh, Lady via MACCosmetics heb moeten bestellen. Wees in ieder geval niet ongerust want ze zitten dus vast in het assortiment en wanneer ze tijdelijk uitverkocht zijn zullen ze gewoon bijgevuld worden.

mac9De applicator vind ik echt geweldig. Zoals je ziet heeft hij een soort deukje waar een perfecte hoeveelheid product in blijft zitten. Deze hoeveelheid geeft precies genoeg voor een mooie dekking, ik hoef tijdens het aanbrengen dus niet terug in de huls. Ook de vorm van de applicator is heel prettig in gebruik om je liplijn en cupidoboogje strak te volgen. Toch blijft het even wennen en een precisiewerkje, want de lipstick droogt vrij snel op en gaat dan niet meer gemakkelijk een kant op. Een wattenstaafje bij de hand houden is dus aan te raden, en deze kan je eventueel in wat make-up remover dopen.

mac12mac16Zoals je aan de swatches hierboven kan zien zijn de lipsticks enorm gepigmenteerd. De onderste kleur is al geheel opgedroogd en daar zie je duidelijk hoe mat ze uiteindelijk worden.

mac13Dan gaan we over naar hetgene waar jullie waarschijnlijk het meest benieuwd naar zijn.. Hoe pakken deze producten op de lippen?

BACK IN VOGUE

ohlady4_1We beginnen met de peachy nude Back in Vogue, en dit is gelijk mijn minst favoriete van de vier. Hij dekt prima met één laag maar voor mijn gevoel benadrukt deze meer de lijntjes dan de andere kleuren en is de structuur iets dikker. Hierdoor brokkelt hij wat sneller af na een maaltijd en is hij lastiger bij te werken. Toch houd hij het prima een aantal uur vol wanneer je enkel drinkt of een klein hapje eet.

saarbacktovogueFEELS SO GRAND

ohlady2_1Dan gaan we over naar Feels so Grand. Deze brengt zó gemakkelijk en smooth aan en de kleur knalt van mijn lippen af, heerlijk. Hij lijkt iets minder dik dan Back in Vogue en daardoor oogt hij ook minder droog op mijn lippen. Deze rode lipstick heeft de knal factuur van Relentlessly Red maar dan net wat klassieker en donkerder.

saarfeelssograndTAILORED TO TEASE

ohlady3_1Tailored to Tease is echt zo’n kleur waar ik altijd weer op val. Donkere fuchsia tinten en dan het liefst mat zijn gewoon helemaal mijn ding, zo ook deze beauty. Net als Feels so Grand brengt deze heel gemakkelijk aan en dekt hij volledig in één laagje.

saartailoredtoteaseOH, LADY

ohlady1_1Een echte vampy kleur kon natuurlijk niet ontbreken. Oh Lady is éen van de meest gewilde kleuren van de collectie en ik begrijp waarom. Hij is donkerpaars maar toch weer niet, er zit een duidelijke donkerrode-cranberry ondertoon in die hem een stuk beter draagbaar maakt. Deze kleur dekt goed maar is iets lastiger om gelijkmatig aan te brengen, wat je denk ik ook wel ziet op de close-up foto. Toch vind ik het niet lelijk of storend, op de één of andere manier lijkt het net alsof ik een soort duochrome effect heb op mijn lippen van paars met donkerroze, haha. Voor deze lipstick breng ik voor het extra mooie meestal wel een tweede laagje aan.

saarohladyyyQua formule zijn Feels so Grand en Tailored to Tease het allerbeste maar ik ben ook ongelooflijk verliefd geworden op de prachtige Oh, Lady. Wat een kleur! Back in Vogue vind ik qua formule iets minder dan de andere drie maar draag ik alsnog omdat het zo’n gangbaar kleurtje is en hij voor een dag werken toch nog vrij lang blijft zitten zonder dat ik er naar om hoef te kijken.

mac7Ik vind de retro matte liquid lipsticks heel erg fijn. Ondanks dat ze zo mat en gepigmenteerd zijn voelen ze niet ongemakkelijk droog aan op mijn lippen. Ik kan mijn lippen nog gewoon over elkaar bewegen. De lipstick geeft niet af op mijn drinkglas, wanneer ik een kus geef aan Marco of wanneer ik per ongeluk met mijn hand of kleding langs mijn lippen kom én ze overleven met gemak een paar uur wanneer je enkel drinkt en een hapje eet. Na een flinke maaltijd is het wel aan te raden de lipstick bij te werken want bij mij slijt hij dan wel aan de binnenkant. Dit heb ik persoonlijk liever dan dat de lipstick helemaal afbrokkelt, aangezien je hem dan moeilijk kan bijwerken. Deze slijten gewoon en je kan dus prima weer een dun laagje aan de binnenkant aanbrengen. Ik weet dat er liquid lipsticks zijn die nog veel beter blijven zitten, maar ik ben zeer tevreden. Overigens zijn de liquid lipsticks wel gewoon vrij gemakkelijk te verwijderen met een speciale (oog- en)lip reinigingslotion, deze zijn vaak op oliebasis. Zonder al teveel schrobben kreeg ik het eraf.

mac2De retro matte liquid lipsticks kosten €24,50 en zijn verkrijgbaar via Douglas en MACCosmetics. Ze zitten permanent in de collectie dus wanneer een kleur nu uitverkocht is zal deze in de loop van de tijd weer bijgevuld worden.

Deze post heeft 21 reacties

 1. Avatar

  Wauw, wat zijn ze mooi! Ik heb er ook een paar op mijn wishlist staan, o.a Tailored To Tease & Oh Lady! Mooie review!

 2. Avatar

  Vorige week in Londen heb ik ze uitvoerig geswatched. Persoonlijk vond ik ze wel uitdrogend en in de lijntjes trekken. Ik vond ze niet comfortabel en heb er dan ook uiteindelijk geen gekocht. Jammer want er zitten echt fantastische kleuren tussen. Fijne review en top dat ze jou wel bevallen!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…Clinique Superdefense Night Recovery MoisturizerMy Profile

  1. Sarah

   Jammer dat je zo zo onprettig vond aanvoelen. Een gewone lipstick vind ik inderdaad wel wat fijner voelen, ook een ‘gewone’ retro matte van MAC maar ik vind deze niet onprettig, erger me er niet aan gedurende de dag ofzo. Moet dan ook wel zeggen dat mijn lippen vrij veel kunnen hebben.

 3. Avatar

  Wat staan de verschillende kleurtjes je allemaal mooi! Ik ben altijd nog benieuwd naar deze lipglossjes van mac, snel maar eens eentje aanschaffen. Mooie en duidelijke review heb je geschreven!

 4. Avatar

  Gave kleuren zeg! Het enige nadeel vind ik de finish. Ik vind de Retro Mattes helemaal niet fijn aanvoelen.
  Nicole plaatste onlangs…January Favourites!My Profile

 5. Avatar

  Fijne review! Ik vind de Feel So Grand de mooiste want ik houd zo van roodtinten! <3

 6. Avatar

  Ze zijn zo mooii! Vooral de paarse vind ik leuk xx isa

 7. Avatar

  Zulke mooie kleuren! Die rode en paarse staan je erg goed! Ze staan sws op mijn wishlist!

 8. Avatar

  Wat een ongelofelijk mooie producten heeft MAC. Dat blijkt wel weer met deze Liquid lipsticks. Echt super mooi dat mat. En een complimentje voor je mooie lipswatches.
  Michelle Kaiser plaatste onlangs…Kantoorstempels.nl DIYMy Profile

 9. Avatar

  ze zien er stuk voor stuk echt fantastisch uit!
  alexa plaatste onlangs…Ree 7My Profile

 10. Avatar

  De derde is echt ontzettend gaaf, maar ze staan bij jou stuk voor stuk echt prachtig. En wat bevat dit artikel mooie foto’s zeg, heel mooi!

 11. Avatar

  Wauw ik vind Back In Vogue echt zo een prachtige kleur! Die wil ik heel graag aan mijn stash toevoegen; ondanks dat die wat in de lijntjes trekt.
  Irina plaatste onlangs…Aankondiging februari maandMy Profile

 12. Avatar

  Wauw de laatste staat je zo goed! De eerste heb ik (geloof ik) in de winkel geprobeerd maar stond mij totaal niet helaas.
  Nicole plaatste onlangs…Mac dita von teeseMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge

gratis styling tips ontvangen?