MAC Magic Night Evening Rendezvous Lipstick & Sheertone Powder Blush Blushbaby

MAC Magic Night Evening Rendezvous Lipstick & Sheertone Powder Blush Blushbaby

Eindelijk weer eens een beauty review, en waarmee kan ik nou beter een comeback maken dan met een MAC product? Twee zelfs! In dit artikel review ik de limited edition lipstick Evening Rendezvous van de Magic Night collectie en daarnaast de sheertone powder blush Blushbaby uit het vaste assortiment.

mac_1De lipstick Evening Rendezvous komt in een toffe paarse, metallic verpakking. Het is een matte lipstick en ik verwacht daarom net zoals bij andere matte lipsticks van MAC dat ook deze een langhoudende formule heeft maar toch aangenaam aanvoelt op de lippen. Omdat de lipstick uit een limited collection komt betaal je €21 in plaats van €19,50. Best prijzig, maar hé, een lipstick in een tof kleurtje naast al mijn degelijke, zwarte MAC hulzen in is toch ook wel wat waard.

mac_3Qua blush was ik op zoek naar een hele neutrale kleur die net die gezonde blos op de wangen geeft zonder te roze of koraal/oranje te zijn. Na het opzoeken van swatches van verschillende blushes op de lichte huid kwam ik uit op de powder blush Blushbaby. De formule noemt MAC ‘sheertone’ en dat houdt eigenlijk in dat de blush redelijk subtiel van kleur is wanneer je hem aanbrengt, ofwel ‘semi transparant’, als je sheer  bijna letterlijk vertaalt.

mac_4De lipstick is daarentegen veel opvallender. MAC noemt de kleur diep roodpaars en ik kan daar alleen maar bij aansluiten. Ook al is de lipstick echt paars, ik denk toch dat veel meiden hem kunnen hebben omdat er ook een duidelijk aanwezig rood vleugje doorheen zit. Deze maakt hem een stuk minder koel en meer draagbaar. Heel tof trouwens dat de huls dezelfde metallic paarse kleur heeft als de verpakking.

mac_5Aan de linkerkant zie je Blushbaby geswatcht en rechts heb ik wederom een swatch gezet maar deze vervolgens met mijn vingers ‘geblend’. Zoals je ziet is het inderdaad een hele natuurlijke kleur, ik kan me weer aansluiten bij de omschrijving van MAC, namelijk beige-roze. In principe word ik niet warm van hoe het product eruit ziet in de pan en ook niet van de kleur van de swatches, maar dit is wel exact waar ik naar op zoek was voor mijn gezicht. De blush bevat geen shimmer of glans en is geheel mat. Wat mij enorm opviel was de fijne, zachte substantie van de blush. Het voelt haast alsof er een crème laagje overheen zit, zo smooth brengt de blush aan. Dit betekent ook dat je product er netjes uit blijft zien, want er is bijna geen poeder dat zichtbaar loskomt. Erg fijn!

mac_6Voor deze prachtige, intense swatch hoefde ik geen moeite te doen. De lipstick glijdt ondanks de matte formule als boter over mijn arm. Hierover kan ik alleen maar zeggen dat ik verliefd ben. Toen ik de swatch zag deed hij me overigens wel erg denken aan Rebel van MAC, ook al is dat een satin finish lipstick in plaats van een matte lipstick. Hierover later meer.

mac_7Hierboven zie je hoe mijn gezicht eruitziet zonder dat ik de blush heb aangebracht. Wel heb ik wat bronzer aangebracht onder mijn jukbeenderen.

mac_8En dit is hoe het eruit ziet met blush. Ik vind het enorm mooi – een hele natuurlijke kleur die gelukkig toch voldoende zichtbaar is. Hij is naar smaak gemakkelijk subtieler aan te brengen en meer in te blenden maar voor deze review wilde ik de kleur even duidelijk vastleggen. De blush is trouwens enorm zuinig in gebruik, hier doe je járen mee.

mac_9En hier is ‘ie dan, Evening Rendezvous van de Magic Night LE editie! Héél mooi. In closeup zie je wel dat de lipstick wat groeven benadrukt, maar dat heb ik eerlijk gezegd bijna altijd met mijn lippen in combinatie met matte lipsticks. Ik vind het niet storend, maar mocht je last hebben van (droge) velletjes, dan is een lipscrub van te voren en sowieso een goede lippenbalsem wel aan te raden. In verhouding tot Rebel vind ik Evening Rendezvous toch nét dat beetje meer paars hebben waardoor hij wat opvallender is, dat zie je vooral goed op de totaalfoto hieronder.

mac_11Ja, ik ben enthousiast! De blush zal prachtig staan bij hele neutrale looks met enkel mascara maar juist ook bij een heftige look om iets meer balans te creëren en het gezicht toch wat meer warmte te geven. De lipstick is nu al een groot favoriet. Als je er snel bij bent kan je hem nu nog hier scoren voor €21 op MACCosmetics.nl! De blush zit in het vaste assortiment en is tevens verkrijgbaar via de MAC webshop maar ook via Douglas.nl en in bepaalde Douglas winkels voor €22,50.

Wat vind jij van mijn nieuwe MAC producten?

Deze post heeft 9 reacties

  1. Avatar

    Wow, Evening Rendezvous staat je zo pretty! Ik had deze kleur ook op mijn wislist staan, maar toen was de lipstick uitverkocht. Wist niet dat je hem nu nog kon bestellen, dus bedankt voor de tip <3
    Svenja plaatste onlangs…New In / Swarovski Infinity NecklaceMy Profile

  2. Avatar

    De blush is inderdaad subtiel maar mooi, dit had ik niet gedacht. De lipstick is echt prachtig!

Geef een reactie

CommentLuv badge

gratis styling tips ontvangen?