Catrice Treasure Trove LE Collectie Review & Look

Catrice Treasure Trove LE Collectie Review & Look

De nieuwste limited collection Treasure Trove van Catrice sprak mij direct aan. Wat een mooie verpakkingen! Ik nam het oogschaduwpalette, de blush en twee lipsticks mee. Verder was er ook nog een highlighter, rode lipstick en een aantal nagellakjes maar aangezien ik deze al in overvloed heb en ze mij niet in het bijzonder aanspraken heb ik ze laten liggen.

catrice1De verpakking van het oogschaduwpalette is stevig en geeft mij daarom niet direct het gevoel dat dit palette van een budget merk komt. De gouden sterretjes geven het een speels effect. De blush heeft een leuk patroontje met eveneens sterretjes en ook op de lipsticks ontbreken de sterretjes niet. De geelgouden kleur van de lipstick hulzen doet ietwat goedkoop aan maar zorgt er wel voor dat de lipsticks lekker opvallen in je stash.

catrice2In het oogschaduwpalette bevinden zich ook nog eens een grote spiegel en een dubbelzijdige oogschaduwkwast – dit en het feit dat het palette wel tegen een stootje kan vanwege de stevige verpakking maakt het een ideaal palette om mee te nemen.

catrice4Het is een neutraal, alledaags palette met 8 grote pans oogschaduw. De twee kleuren aan de linkerkant en de donkere kleur rechts onderin zijn vrijwel mat, de overige kleuren bevatten fijne shimmers maar niet allemaal evenveel. Wat mij wel opvalt is dat de kleuren van de bovenste rij relatief dichtbij elkaar liggen en stuk voor stuk zachte nude tinten zijn. Ik kan me voorstellen dat meiden met een getinte huid hier niet zo heel veel mee kunnen.

catrice9De structuur van deze oogschaduws is echt fantástisch. Ze voelen op de één of andere manier een beetje creamy aan waardoor er heel veel pigment vanaf komt, ook van de meest lichte kleuren uit het palette. Dit betekent automatisch ook weinig fall-out dus dat scheelt een hoop zooi in je palette én op je basismake-up.

catrice8Op mijn sneeuwwitje huidje komen de lichte kleuren minder intens over dan ze in werkelijkheid zijn maar geloof mij, dit palette bevat echt prima pigment voor de prijs die je ervoor betaald. Stuk voor stuk ook heel zacht van structuur waardoor ik verwacht dat ze fijn blenden op het ooglid. Wel liggen de kleuren dicht bij elkaar en zitten er weinig echt donkere tinten in.

catrice12catrice13Ik ben heel positief verrast over het oogschaduwpalette. Ook op mijn ooglid kwam er veel pigment vrij, het viel mij alles mee hoeveel ik de oogschaduws moest opbouwen. Ook het blenden van de oogschaduws ging relatief gemakkelijk – niet stroef maar ook niet zo makkelijk dat je hele look opeens één bruine vlek is. Belangrijk om te vermelden is wel dat ik mijn standaard oogschaduwbasis heb gebruikt (MAC Painterly Paint Pot). Al met al ben ik heel tevreden, maar is het een bijzonder of vernieuwend palette? Nee, dat niet. De kleurkeuze is vrij voor de hand liggend en is waarschijnlijk vergelijkbaar met een palette dat je al in je bezit hebt. Is dat niet het geval of ben je gewoon gek op make-up – dan kan ik je deze zeker aanraden.

catrice5Dan is het nu tijd voor deze mooie blush. In eerste instantie deed hij me direct denken aan Sleek Rose Gold en dus ook NARS Orgasm. Die warme donkere koraal tint met grove, gouden glitters. Niet per se een blush die ik snel zou kiezen maar toch wel eentje die mijn interesse wekt voor de warme zomerdagen.

catrice10Wauw, de blush is heel gepigmenteerd. Heftig! Gelukkig is hij goed te blenden, maar hij blijft fel. Er zitten vrij grove gouden glitters in maar verder is de structuur behoorlijk zacht.

catrice15Aanbrengen van de blush moet echt met beleid – je brengt al snel teveel aan. Gelukkig was de kleur redelijk in te blenden maar toch ben ik niet heel enthousiast. De blush ligt op de één of andere manier wat op mijn huid in plaats van dat het een mooie ‘flush’ van binnenuit lijkt te geven. Natuurlijk kan dat ook afhankelijk zijn van hoe de blush bij mijn huidtype matcht. De gouden glitters zijn op mijn huid wel heel subtiel; eigenlijk zie ik er weinig van terug. Daarmee vind ik deze blush van Catrice gelijk ook niet meer zo lijken op Sleek Rose Gold en/of NARS Orgasm, die echt zo’n sunkissed glow aan het gezicht geven.

catrice7En dit zijn dan de twee lipsticks waar ik voor ben gegaan. C01 Jewel Daze is een peachy nude en C02 Caviar and Champagne een frisse koraaltint. Er is ook nog een rode lipstick verkrijgbaar maar deze heb ik laten liggen.

catrice6catrice11De lipsticks zijn redelijk gepigmenteerd en bevatten een subtiele glans (welke op de swatch foto hierboven helaas niet zo duidelijk terug te zien is). Ik merk dat het wel nodig is een aantal keer heen en weer te gaan met de lipsticks voor een echt dekkend resultaat, maar opbouwen is wel mogelijk.

catrice14De kleur van Jewel Daze vind ik verrassend genoeg best mooi, hoewel ik normaal geen fan ben van peachy nudes bij mezelf. Van dichtbij zie je helaas dat de lipstick heel duidelijk velletjes en groeven accentueert. Jammer!

catrice17Gelukkig trekt Caviar and Champagne niet in de lijntjes en groeven van mijn lippen. Deze ziet er van dichtbij net zo mooi uit als van veraf. De lipsticks voelen trouwens prettig romig aan op de lippen.

catrice16En dit is dan de gehele look met de oogschaduws, blush en lipsticks. Zo van een afstandje vind ik de blush toch wel wat hebben, hoewel ik hem nog steeds niet bijzonder mooi of verrassend vind. De oogschaduws daarentegen vind ik heel mooi en prettig in gebruik en ook over de lipsticks ben ik niet ontevreden. Ze blijven zo’n 3-4 uur zitten wanneer je alleen drinkt. Na een maaltijd is het wel aan te raden ze even bij te werken maar gelukkig slijten ze op een mooie manier. Ze vervagen gewoon wat in intensiteit maar er ontstaan geen gekke kale plekken.

catrice18Treasure Trove Eyeshadow Palette € 7,99
Treasure Trove Blush Powder € 4,59
Treasure Trove Lip Colour € 3,99

De Catrice Treasure Trove collectie is nu te koop bij Kruidvat en Trekpleister. Wees er snel bij want op = op en de collectie ligt al een tijdje in de winkels.

Deze post heeft 6 reacties

 1. Avatar

  Ik vond het palette juist heel erg tegenvallen! Wel ben ik groot fan van de blush, die is echt mooi!

 2. Avatar

  Mooie look heb je gemaakt. Ik vind vooral de blush erg mooi. Het oogschaduwpalette vond ik zelf enorm tegenvallen!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…Londen Dag 3My Profile

 3. Avatar

  Je look is zo mooi geworden! De kleurtjes van deze producten staan je zoo goed 😀

Geef een reactie

CommentLuv badge

gratis styling tips ontvangen?