Nieuw Kapsel!

Nieuw Kapsel!

Ik twijfelde al een tijdje wat ik moest met mijn haar. Weer laten groeien of weer korter laten knippen? Het was echt een vervelende tussenlengte geworden en omdat het in een lange bob was geknipt was alles op één lengte. Hoe langer het werd, hoe suffer dat begon te staan. Voor mijn gevoel oogde mijn haar heel ‘zwaar’ en ik wilde ontzettend graag iets luchtigers. De mail van Treatwell kwam dan ook als geroepen. Ik mocht via deze online boekingssite een behandeling bij een kapper in Amsterdam boeken. Al snel kwam ik Toni & Guy tegen en naar deze kapper was ik al lange tijd benieuwd. Via Treatwell kon ik gemakkelijk online kiezen welk type behandeling ik wilde hebben en wanneer. Al snel daarna kwam de bevestiging binnen. Een dag voor de afspraak kreeg ik ook nog eens een herinnering per sms. Ideaal! 

Ik ging voor de Cut & Blowdry behandeling (€60) bij een stylist. Hiernaast is er ook nog de keuze om te gaan voor een topstylist, style director of art director – allemaal net een tikje duurder. De kapsalon op de Van Baerlestraat in Amsterdam zag er prachtig uit. Ik werd door Sufyan geholpen, een hele vriendelijke kapper. Als eerste werd mijn haar uitgebreid gewassen. Heel fijn! Vervolgens vroeg Sufyan wat ik in gedachte had en ik gaf aan dat ik het weer een stukje korter wilde en vooral graag zou willen dat het wat luchtiger valt. Verder heb ik hem er zijn deskundigheid op los laten gaan en daar ben ik enorm blij mee! Tussendoor vroeg hij overigens wel steeds of ik het ermee eens was als hij bijvoorbeeld wat lagen zou knippen en de voorkant rond mocht knippen. Steeds controleerde hij of het nog naar wens ging. 

Na het knippen nam Sufyan nog uitgebreid de tijd om mijn haar te föhnen – lovely! Ik was bang dat ik het zelf niet zo mooi zou krijgen en hoopte dat het dan wel mooi zou vallen maar gelukkig is dat het geval. Als ik het door de lucht laat drogen valt het nog steeds mooi luchtig alleen net wat minder “bol” en wanneer ik zelf met een föhn aan de slag ga krijg ik nagenoeg dit effect. Top!


Treatwell is een website die ik zeker kan aanraden om gemakkelijk een afspraak bij een kapper te maken. Op de webshop vind je honderden salons en overal staan reviews bij zodat je meteen duidelijk ziet hoe goed een kapper aangeschreven staat. Behalve kappersbehandelingen is het ook mogelijk om bijvoorbeeld pedicures/manicures, gezichtsbehandelingen, massages, wax/hars behandelingen te boeken.
In onderstaande vlog heb ik een deel van de behandeling gefilmd zodat je een idee krijgt hoe het er aan toe gaat in de Toni & Guy kapsalon aan de Van Baerlestraat en ook om de kniptechniek te laten zien. Bekijk je mijn blog op je telefoon? Klik dan hier om de video te zien.

Deze post heeft 24 reacties

 1. Avatar

  Mooi kapsel jo! Heel erg netjes maar ook wel speels ofzo! Staat je goed!
  Leuk dat je ook een behandeling bij treatwell mocht ondergaan! Ik ging voor een gezichtsbehandeling, aanrader;)
  Liefs!

 2. Avatar

  Wauw, hele mooie foto's van je nieuwe kapsel! Ik moet wel zeggen dat ik in de video niet zo heel veel verschil zie met ervoor, maar als het al wat luchtiger aanvoelt voor jou is het zeker de moeite! En je zo'n keer helemaal laten verwennen bij de kapper is altijd leuk natuurlijk! Ik zag dat jullie er meteen een leuke dag van maakten in Amsterdam! Nu wil ik ook smoutebollen en frietjes en naar de Primark, haha!

 3. Avatar

  Pretty you! Je haar zit weer prachtig. Toen ik je blog nog maar net volgde was ik altijd jaloers op je mooie lange haren, maar eigenlijk vind ik dit korte nog veel leuker! Dit model staat je zo goed. Prachtig ben je!

 4. Avatar

  Wauw, fantastisch! Lijkt me heerlijk zo'n kappersbehandeling. Het is erg mooi geworden :).

 5. Avatar

  Heel erg gaaf! Ik zit ook te twijfelen: lang laten groeien of weer puntjes bij alten werken… Mooie lipstick trouwens.

 6. Avatar

  Het staat je echt heel erg mooi! Maar volgens mij kan jij alles hebben 🙂

 7. Avatar

  Ik vind het echt prachtig en ik houd helemaal niet zo van korte(re) kapsels. Het zit heel vol, alsof je super dik haar hebt en staat echt stijlvol!

 8. Avatar

  Het staat heel volwassen, leuk!

Geef een reactie

CommentLuv badge

gratis styling tips ontvangen?