Review: Lush Tea Tree Water & Lush Lemony Flutter

Review: Lush Tea Tree Water & Lush Lemony Flutter

Lemony Flutter – 10,65 euro (45 gram)
Tea Tree Water – 5,55 euro (100 gram) of 11,65 (250 gram)

Een tijdje geleden heb ik eindelijk mijn eerste Lush producten aangeschaft. Ik vond de winkel er altijd al enorm leuk uit zien maar op de één of andere manier had ik er nooit eerder wat gekocht. Na het lezen van verschillende reviews besloot ik de Tea Tree Water en de Lemony Flutter te halen. Inmiddels heb ik de producten al een tijdje in gebruik. Benieuwd wat ik ervan vind? Lees dan verder. 
Volg mij op: Bloglovin’YouTubeFacebookTwitterInstagram
Beschrijving van Lush: “Tea Tree Water is onze sterke toner voor een normale tot vette huid; in het bijzonder goed voor een jong tienerhuidje met de nodige pukkeltjes. Tea Tree is een wonderlijke plant uit Australië; een Australische EHBO-doos bevat het ook altijd. De olie heeft reinigende, desinfecterende eigenschappen. Daar hebben we opwekkende grapefruit en ontgiftende jeneverbes aan toegevoegd. Heel effectief, al zeggen we het zelf. Gebruik het na je reiniger om de laatste restjes te verwijderen.”

Deze toner gebruik ik na het reinigen van mijn gezicht met een reinigingsmelk. Met de toner verwijder ik de laatste restjes make-up en open ik de poriën van mijn huid waardoor deze minder snel verstoppen (en dat is goed, want verstopte poriën betekent talgophoping/puistjes). Verder geeft de toner ook een lekker verfrissend gevoel. Als je na gebruik van de toner een dag- of nachtcrème aanbrengt wordt deze extra goed en vlot door je huid opgenomen. Ik heb zelf het idee dat ik sinds ik deze toner gebruik minder last heb van pukkeltjes. Ook voelt mijn huid lekker soepel aan.

Lekker kort en duidelijk, de gebruiksaanwijzing van Lush op het flesje. Ik kies er meestal voor de toner op een watje te sprayen omdat ik het gevoel heb dat ik de toner dan beter over mijn hele gezicht kan verdelen en niet per ongeluk in mijn oog spray.
Lush producten zijn allemaal handgemaakt en wat ik altijd leuk vind is dat je kan zien wie de ‘uitvinder’ van het product is. De ingrediënten zijn eigenlijk allemaal natuurlijke producten, zoals we gewend zijn van Lush. Misschien goed om te weten.. Hierdoor is de Tea Tree Toner wel slechts vier maanden houdbaar. Het is geen heel groot flesje en ik denk daarom dat ik de toner wel voor die tijd op krijg, maar het is dus niet aan te raden om meerdere flesjes op voorraad te kopen.
Beschrijving van Lush: “Dit is zo’n product waarvan je misschien denkt: waarom een speciaal product voor nagelriemen? Nou, geloof ons, dit is een van onze best verkopende producten, want onze liefhebbers zijn eigenwijs (gelukkig, daar houden we wel van!) en smeren het op elk stukje huid dat droog is! Maar het is dus in eerste instantie ontwikkeld voor je nagelriemen, de cacaoboter en allerlei andere oliën en boters zorgen ervoor dat je nagels en nagelriemen zacht en soepel worden. Dat bevordert de nagelgroei, dus als je nagels snel splijten en breken is dit het wondermiddel! Het ruikt heerlijk naar citroen, dat is goed voor je humeur maar helpt ook om je nagels wat op te lichten, dus als je nagels wat verkleurd zijn moet je dit zeker ook een paar dagen achter elkaar gebruiken, ze knappen er enorm van op.
 

Naar de Lemony Flutter was ik misschien wel het meest benieuwd, en jeetje.. Wat een fijn product! Ik was er al direct dol op maar na het lezen van de beschrijving op de website ben ik helemaal om. Ook nog eens goed om je nagels te versterken en wat op te lichten; dat had ik niet verwacht. Oorspronkelijk is het een nagelriemcrème maar zoals op de verpakking staat is de crème ook heel geschikt voor andere plekken op je lichaam. En dan de geur.. Echt een heerlijk frisse citroengeur die je lang blijft ruiken.
Ook hier zien we weer de maker van het product en de ingrediënten. De Lemony Flutter is een jaar en 2 maanden houdbaar. Lijkt lang voor zo’n klein potje, maar geloof mij; de crème is zo dik en voedend dat je ontzettend weinig nodig hebt. Ik lees dan ook dat de Lemony Flutter moeilijk op te krijgen is voordat hij niet meer goed is, maar ach.. Mij hoor je niet klagen als je er voor een tientje ruim een jaar mee kan doen.
Hier zie je duidelijk de dikke, romige structuur. Echt een fijn product! Hij herstelt de droge plekjes op mijn huid vrijwel direct en ik merk ook dat ik minder last heb van ‘velletjes’ rondom mijn nagelriemen.

Mijn eerste kennismaking met Lush is dan ook zeker positief. Ik wil sowieso nog een lipscrub kopen maar ben natuurlijk ook benieuwd naar alle andere fijne producten.

Heb jij Lush producten? Zo ja, wat zijn jouw ultieme aanraders?

Deze post heeft 21 reacties

 1. Avatar

  Oeh leuk! Ik moet ook weer snel langs lush, de tea tree water staat ook op mijn wishlist en ik wil nog een lekkere bruisbal of shampoo 🙂

 2. Avatar

  De lipscrub popcorn vind ik zelf persoonlijk heel lekker, de Think Pink bruisbal en het cupcake masker ( daar heb ik in ieder geval veel goeds over gehoord ) 🙂 Love Lush!

 3. Avatar

  Leuk! Ik ga denk ik de tea tree water een keer halen. Mijn favoriete producten zijn de snow fairy & happy hippy shower gel, de bohemian zeep en de FUN zepen. 🙂

  Xoxo

 4. Avatar

  Leuk! Ik ben verslaafd aan Lush en ik gebruik ook die toner. Erg fijn is die inderdaad, en hij is bijna op!

 5. Avatar

  Oeh de Tea Tree lijkt me erg fijn, ik vind zelf de Lemony Flutter ook heerlijk.

 6. Avatar

  Je hebt 2 prachtproducten gekozen! Ik gebruik Tea Tree Water elke dag. Die toner werkt echt het beste voor mijn huid 🙂

 7. Avatar

  Ik ga denk ik die toner aanschaffen! Hij lijkt erg fijn.

 8. Avatar

  Wat een fijne review! Ik heb altijd alleen maar douche producten van Lush gehad maar ik wil ook graag is de verzorgingskant uitproberen. Na deze review ga ik eens kijken in de winkel naar deze producten en ik denk dat ik sowieso wel de nagelriem crème ga kopen!

 9. Avatar

  Die toner wil ik zelf ook graag, lijkt me een heel fijn product!

 10. Avatar

  Ik heb de lemony flutter ook nog liggen, echt heel erg fijn. Ik doe hem elke avond voor het slapen op. De toner had ik ook, maar die is een tijdje geleden op gegaan. Ik vond hem erg fijn, maar niet echt bijzonder.

 11. Avatar

  Klinkt wel goed ik moet echt nog eens een Lush winkel binnen stappen 🙂

 12. Avatar

  Een lipscrub is juist het enige wat ik er ooit gekocht heb haha. Weleens heerlijke bruisballen gekregen. De Lemony Flutter staat hoog op mn wishlist. Word gek van mn nagelriemen die er echt niet uitzien.

 13. Avatar

  Ik gebruik sinds kort ook tea tree water en het is echt heerlijk! Puur verwennerij.. Wel even een opmerking, tea tree water is niet maar 4 maanden geldig ( voor jou specifiek wel) maar op mijn flesje staat dat hij op 5/5/2014 is gemaakt en tot 5/7/2015 meegaat. Dus het ligt er eraan of je het product 'vers' koopt of niet. Als die vers is, ruim een jaar houdbaar dus. En bianca is niet de 'uitvinder' maar het product is gemaakt door haar. Bij mij was dat Ben.

Geef een reactie

CommentLuv badge

gratis styling tips ontvangen?