tartelette2
Beauty, Reviews

Tarte Tartelette Amazonian Clay Matte Eyeshadow Palette

Een paar weken geleden bestelde ik met iemand anders mee via Sephora.com en koos ik voor twee palettes die al heel lang op mijn verlanglijstje staan, waaronder het Tartelette Amazonian Clay Matte palette van Tarte. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat dit palette uit enkel matte oogschaduws. Er zijn in totaal 12 kleuren, allemaal vrij neutraal maar toch varierend van meer warme bruine tinten tot koelere taupe- en rosé tinten.

tarteletteHet palette heeft echt mijn hart gestolen. Hij is kleiner dan ik had verwacht, maar dit vind ik juist ideaal. Er zit genoeg product in en vanwege het formaat is het palette gemakkelijk om mee te werken. De verpakking voelt goed stevig aan en ook zit er een mooie, grote spiegel in.

tartelette4Heel leuk vind ik dat Tarte het merk in iedere oogschaduw heeft gedrukt. Geeft het toch net dat beetje extra waaraan je merkt dat het om een high end merk gaat. Ook de namen van de oogschaduws vind ik heel leuk gekozen. Mijn favoriete rij wat betreft de kleurkeuze is absoluut de tweede rij. Deze plum, roze tinten maken het palette net wat specialer dan een ‘gewoon’ neutraal palette.

tartelette5Hierboven zie je de bovenste rij uit het palette geswatcht, van links naar rechts: Free Spirit, Force of Nature, Dreamer en Multi-Tasker. Wát een pigment! Opvallend vond ik de geweldige structuur van de oogschaduws – bijna een beetje ‘creamy’ waardoor je amper met fallout te maken hebt tijdens het creëren van een ooglook en daarnaast blijft je palette er ook netjes uitzien.

tartelette6Wauw, wauw, wauw, hier zie je van links naar rechts: Caregiver, Natural Beauty, Best Friend en Bombshell. Dit is echt mijn favoriete rijtje, iedere keer als ik het palette pak word ik er weer naar toe getrokken. Bombshell is iets minder gepigmenteerd in vergelijking met de andere kleuren, maar er is alsnog prima mee te werken.

tartelette7En tot slot de swatches van de onderste rij van links naar rechts: Super Mom, Wanderer, Power Player en Fashionista. Wat is Wanderer ook een mooie warme kleur hè? Ideaal om te gebruiken als blend/overgang kleur in de arcadeboog. En veel zwarter dan Fashionista kan het haast niet, top!

romanticeyeNatuurlijk heb ik ook een look gemaakt met het palette en ik ben enorm enthousiast. Ook op het ooglid pakken de oogschaduws zeer intens uit en zijn ze absoluut niet poederig. Ze blenden fantastisch, hoewel de donkere kleuren iets meer geduld vergen dan de lichtere oogschaduws, maar volgens mij is dat meer een algemeen gegeven.

romanticeye2Voor deze look heb ik allereerst Free Spirit als basiskleur over het gehele ooglid aangebracht, Caregiver op het bewegend ooglid, Natural Beauty in de arcadeboog, Best Friend meer gecentreerd in de arcadeboog en tot slot Bombshell in de Outer V. Als highlighter op het wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek bracht ik Super Mom aan en onder het ooglid heb ik aan de buitenkant een combinatie van Bombshell en Best Friend aangebracht zodat de ooglook meer een geheel werd.

tarteletteeIk ben enorm enthousiast en vind het echt een prachtig gekozen palette. Neutraal, maar toch niet geheel standaard vanwege de plum/roze tinten. Geweldige kwaliteit wat betreft de structuur en intensiteit. Wel zitten er alleen matte oogschaduws in, dus mocht je nooit een ooglook maken zonder glans en glitter, dan zou ik dit palette niet aanraden. Ga dan eerder voor het nieuwe palette van Tarte, het Tartelette in Bloom Clay palette, deze bevat drie kleuren met glitter. Ben je meer fan van warme oogschaduws en heb je vrijwel niets met koelere tinten? Dan is deze in Bloom Clay versie misschien ook meer wat voor jou, aangezien de originele Tartelette waar ik voor heb gekozen wat meer koele taupe tinten bevat (hoewel ook genoeg warme bruintinten, naar mijn mening).

tartelette3Het Tartelette Amazonian Clay Palette is helaas niet gemakkelijk verkrijgbaar in Nederland. Ik heb het palette via Sephora.com (Creditcard is nodig). Het palette kost omgerekend €43,95 maar hier komt nog €11,24 aan taxes bij. Daarnaast betaal je ook nog de verzendkosten, en om deze te delen heb ik aan een grouporder meegedaan. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Lotte | TheBudgetBlog 2 februari 2016 at 07:28

  Wat een prachtig palette! De look die je er hier mee hebt gemaakt vind ik ook echt heel erg mooi <3
  Lotte | TheBudgetBlog plaatste onlangs…Video ♥ Schoenen stashMy Profile

 • Reply Elize| girlonthewhitebike 2 februari 2016 at 07:44

  Ziet er mooi uit! Ik ben dol op matte oogschaduw!:)
  Elize| girlonthewhitebike plaatste onlangs…Review: Mac Retro Matte Liquid Lipcolour – Divine DivineMy Profile

 • Reply Mariëlle 2 februari 2016 at 08:06

  Dit is echt een heel mooi palette! Hebben hebben hebben ♡
  Mariëlle plaatste onlangs…Anastasia Beverly Hills Brow WizMy Profile

 • Reply Lindsey Beljaars 2 februari 2016 at 09:57

  Wat een prachtig palette waar je een hele mooie look mee hebt gemaakt!
  Lindsey Beljaars plaatste onlangs…Burt’s Bees Lip CrayonsMy Profile

 • Reply Maaike 2 februari 2016 at 11:23

  Ondanks dat ik al heel veel oogschaduw palettes heb (waar ik ook niet zoveel mee doen) vind ik deze onwijs tof! Ik wil hem hebben, haha!

 • Reply Danique Krol 2 februari 2016 at 11:56

  Wat een super pigment zeg! Erg mooie look ook.

 • Reply Manon 2 februari 2016 at 16:11

  Hele mooie palette is dit!
  Manon plaatste onlangs…Persoonlijk | Wat ik allemaal ga doen in mijn weekje vrij & mijn tweede tattooMy Profile

 • Reply Kiss & Make-up 2 februari 2016 at 16:30

  Heel mooie tinten, heel draagbaar.
  Kiss & Make-up plaatste onlangs…Vlog | Solo skiing trip Verbier Quatre ValléesMy Profile

 • Reply Nicole 2 februari 2016 at 19:49

  De oogschaduws van Tarte zijn echt zo belachelijk mooi en goed. Ik heb zelf het Tartelette In Bloom palette van Tarte en die is echt fan-tas-tisch. Ik krijg altijd complimenten als ik ‘m op heb.
  Nicole plaatste onlangs…Catrice Liquid Metal Eyeshadow in Satina Van Der WoodsenMy Profile

 • Reply Bertine 3 februari 2016 at 12:06

  wauwie, wat een pigment! super mooi!

 • Reply Kim 3 februari 2016 at 17:18

  Ik vind het zo leuk dat je tegenwoordig, ook in video’s, meer met beauty doet. Je doet wat je leuk vindt en aan alles is ook te zien dat je er plezier in hebt. Dat siert je 🙂 Prachtige foto’s, je ooglooks zijn ook bijzonder mooi, net zoals dit palette by the way. You go, girl!

  • Sarah
   Reply Sarah 3 februari 2016 at 20:41

   Heel erg bedankt voor je lieve reactie Kim, doet me echt goed! Fijn om te horen dat mijn enthousiasme overkomt :).

 • Reply femketje 3 februari 2016 at 19:06

  gorgeous palette, die gaat op mijn wishlist 😀
  femketje plaatste onlangs…Mijn Epic Nieuwe Fab Tas – BagsPlaza.nlMy Profile

 • Reply Marloes 3 februari 2016 at 20:35

  Ah wauw, het palette is zo mooi! Ik ben benieuwd naar dit merk! Prachtige look ook!

 • Reply Irina 5 februari 2016 at 11:02

  Wauw wat een mooi palette! Jammer dat hij zo lastig is om aan te komen en daardoor ook zo duur wordt…
  Irina plaatste onlangs…Action ShoplogMy Profile

 • Reply Janine 5 februari 2016 at 20:59

  Hey!

  Ik vind het echt een prachtig pareltje alleen de verpakking al zonder dat ik de ooglook zag. Vind ik beeldig. Ik vind de kleuren mooi bij elkaar passen.

  Maar ik klikte eventjes op ‘ tartelette in Bloom clay eyeshadow palette’ Ik ben meteen gegrepen door dit palette. Ik ga deze echt op mijn wishlist zetten.

  Ik vind het alleen erg jammer, dat je helemaal via Sephora moet bestellen. Ik koop dan graag meer dingen in een keer. Maar dat is een duur grapje. ( Heb voor de kerst 2 Urban Decay palette en too faced chocolate bar palette gekocht) dus heb nog genoeg wat ik kan testen. 🙂 zou Sephora ooit nog terug komen in Nederland?

  Liefs

  Janine

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge