IMG_6003
Beauty, Reviews

FOREO LUNA MINI FACIAL CLEANSING BRUSH ♥ REVIEW

Gezichtsreinigingsborstels schieten als paddenstoelen uit de grond. Ontzettend veel merken hebben er één op de markt gebracht maar een gezichtsreinigingsapparaat zoals de Foreo LUNA mini heb ik nog nergens eerder gezien. Toen ik de vraag kreeg of ik dit apparaat wilde testen was ik dan ook ontzettend benieuwd. Geef toe: ziet het er niet cute en interessant uit?!

De Foreo LUNA mini is een vibrerend apparaatje ter grootte van een handpalm. Door middel van innovatieve T-Sonic technologie wordt de huid van je gezicht op milde wijze grondig gereinigd door pulsaties. De LUNA mini is van siliconen waardoor het apparaat zeer gemakkelijk te reinigen is en lang meegaat.

Aangeraden word om de Foreo LUNA mini twee keer per dag te gebruiken, in de ochtend en avond. Persoonlijk reinig ik mijn gezicht enkel in de avond grondig en bovendien wilde ik testen hoe mijn huid op het apparaat zou reageren. Daarom heb ik hem afgelopen maand alleen in de avond gebruikt. De LUNA mini belooft al in drie dagen de huid zichtbaar te verbeteren door poriën van onzuiverheden te ontdoen en door het bevorderen van het opnemen van de skincare producten die je gebruikt in je routine. De huid zal hierdoor egaler, gezonder en stralender worden.

Bij de LUNA mini zit een USB kabeltje geleverd waarmee je het apparaat kan opladen. Hij was bij mij bij binnenkomst al opgeladen waardoor ik hem direct kon gebruiken. De batterij is zeer zuinig in gebruik want hij zou maar liefst 300 minuten (dus 150 dagen wanneer je hem twee keer per dag gebruikt) mee te gaan op één oplaadbeurt. Daarnaast zit er een handige gebruiksaanwijzing bij het apparaat. Voor gebruik dien je eerst je make-up te verwijderen en vervolgens je gezicht vochtig te maken. Daarna breng je, je reinigingsmelk of face wash aan en houd je de LUNA mini even onder de kraan. Let er op dat het reiningsproduct dat je gebruikt geen (scrub)korrels bevat, want dit kan de LUNA mini beschadigen.

Zoals op de gebruiksaanwijziging is te zien, wordt aangeraden gedurende een aantal seconden een bepaald deel van het gezicht te behandelen. De LUNA kent twee standen; een hoge en lage intensiteit. Wanneer de LUNA mini aan staat hoef je hem enkel ‘heen en weer’ te bewegen. Wanneer je klaar bent met het reinigen van een deel van het gezicht zul je ook merken dat de FOREO kort trilt en het lampje aan de onderkant gaat branden – heel handig. Je kan dan dus verder met het volgende te reinigen gebied. Uiteindelijk ben je in één minuut al klaar en in die tijd heeft de LUNA mini 8000 pulsaties aan je huid gegeven.

Aan de achterkant bevinden zich iets grovere siliconen touch-points dan aan de voorkant. Vanwege de afgeronde vorm kan dit handig zijn om bijvoorbeeld de neus(vleugels) mee te reinigen of plekken waar de poriën grof zijn. Voor de gevoelige en droge huid word gebruik van de grove touch-points aan de achterkant echter afgeraden. Zelf heb ik een gecombineerde huid en voor mij werkt de achterkant perfect rondom mijn neus.

De LUNA mini is 100% waterproof en gemakkelijk te reinigen vanwege de siliconen behuizing. Het apparaat is behoorlijk prijzig, maar als je, je bedenkt dat je dus geen nieuwe borstel hoeft te kopen is het vergelijkbaar met veel andere reinigingsborstels. De LUNA mini komt met twee jaar garantie maar belooft tot wel tien jaar mee te kunnen gaan. Ook zie ik op de achterkant dat de FOREO mini travel friendly is. Het apparaat oogt zeer stevig en kan denk ik prima tegen een stootje. Wel is het jammer dat er geen tasje bij komt, het is toch wel prettig om het apparaat ergens goed in op te kunnen bergen wanneer je hem meeneemt.

Ik ben enorm blij met de LUNA mini en begrijp dan ook zeker waarom dit apparaat de ELLE Beauty Awards 2014 heeft gewonnen. De LUNA mini werkt snel en efficient. Mijn huid word op milde wijze grondig gereinigd. De pulsaties en touch-points voelen absoluut niet onprettig aan, eigenlijk juist heel comfortabel, als een mini massage. Mijn huid reageert hier op geen enkele wijze negatief op (denk aan een rode of ruwe/geïrriteerde huid). Juist door gebruik van een apparaat in mijn skincare routine ga ik minder hard schrobben dan ik zou doen wanneer ik handmatig reinig. Ook de siliconen behuizing vind ik geweldig. Ik ben iemand die het wassen van haar make-up kwasten altijd uitstelt en waarschijnlijk ook de vervanging van een borstel zou uitstellen, dus dat, dat hierbij niet hoeft en dat de LUNA mini gemakkelijk schoon is te houden is zeker een pré.

Sinds het gebruik van de LUNA mini voelt mijn huid zachter aan, lijken de roodheden iets afgenomen en poriën rondom mijn neus iets verkleind en wat ik vooral merk is dat mijn huid meer straalt. Of ik dit enkel en alleen aan dit apparaat te danken heb durf ik niet te zeggen, dat vind ik altijd lastig want dit hangt met zoveel meer factoren samen, maar voor mij is de LUNA mini vanwege het gemak, de snelheid en milde wijze van reinigen in ieder geval een blijver in mijn skincare routine!

De Foreo LUNA mini kost €119,- en is verkrijgbaar bij Douglas (kleuren: turquoise, fuchsia, paars, lichtroze en grijs).

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Laura Steenks 30 september 2015 at 05:34

  Wat een fijne uitgebreide review! Hij ziet er best een beetje raar uit, maar dat ie z'n werk doet is natuurlijk het belangrijkste. Maar zelf reinig ik mijn gezicht het liefst gewoon met de hand, hij is ook best prijzig.

 • Reply Mariëlle Markgraaff 30 september 2015 at 06:08

  Ik vind hem heel prijzig maar het lijkt me zo fijn!

 • Reply Lotje Janssens 30 september 2015 at 19:00

  Lijkt me super fijn! Beetje aan de dure kant, maar denk wel dat het uiteindelijk de prijs waard is!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge